САД24 Рейтинг⭐⭐⭐ ⭐⭐(4.8/5) Інтернет-магазин саджанців розплідника САД24

Плющ звичайний, 4 роки

Наявність:
Під замовлення
Ціна :
99,00 грн./шт
Кількість:
ОПЛАТА:
ДОСТАВКА:
Нова пошта
Приймання замовлень:
+38(066)50-62-326; +38(068)48-92-943
  

Телефони:
Безкоштовна консультація: +380684892943, +380665062326

Опис товару

Плющ звичайний, 3л, висота 7-10см, Ø60-70см, 4роки

 

Плющ звичайний (лат. Hedera helix) – це в'ється вічнозелений чагарник, який прикріплюється до дерев і скель своїм присоскоподібним численним корінням. Листя чергове, черешкове, блискуче, голе, шкірясте. Молоді рослини мають 3-5 лопатеві листя. У більш старих, квітучих рослин листя верхівкові, прості, еліптичні або вузькояйцеподібні. Квітки зеленувато-жовтого кольору, зібрані у прості парасольки, які у свою чергу утворюють кисть. Плід у вигляді ягоди, спочатку зеленого, а потім чорного кольору, дозріває у січні-лютому. Неїстівний для людини, проте служить улюбленою їжею для птахів у зимовий час. Цвіте з кінця літа до жовтня. Насіння поширюється з послідом птахів. Плющ широко поширений у дубових лісах, рідше в букових. Його можна зустріти передгір'ях та низинах. Росте в Південно-Східній Азії, Південній Європі, Росії, а також на Чорноморському узбережжі Кавказу. рослина. За легендою, грізний Зевс закохався у юну та прекрасну царівну Семелу. Він був готовий для неї на все, пообіцявши виконати будь-яке її бажання. Богиня Гера, яка вирішила від ревнощів знищити Семелу, порадила тій попросити Зевса прийти до неї в образі та величі бога-громовержця. Зевс виконав її побажання, прийшов до коханої. Його супроводжували блискавки та грім. Весь палац охопило полум'я, і Семела згоріла. Перед смертю вона встигла народити сина Діоніса. Здавалося, що дитина приречена у лавині вогню. І тут із землі почав рости плющ, який покривши немовля, врятував його він неминучої смерті. Малюк Діоніс виріс і став могутнім і прекрасним богом родючості, радості, сили та вина. А виноградна лоза та плющ стали символами його влади. Плющ використовується у декоративному садівництві при вертикальному озелененні. Вирощується у домашніх умовах. Ця рослина є чудовим медоносом. Так, наприклад, на Кавказі починає рясно цвісти у вересні. Рослина здатна давати хабарів, порівнянний зі їстівним каштаном або липою. Зелень плюща звичайного використовують взимку як цінний зелений корм для домашніх і диких травоїдних тварин. Використовувані органи: Листя (Folia Hederae). Заготовляють сировину під час цвітіння.

Хімічний склад

У листі плюща містяться: фруктоза, рафінозу, глюкоза, галактоза, стахіозу, ефірна олія, стероїди, тритерпеноїди, кумарин скополін, йод, флавоноїди, гедерин, сапоніни, каротин, яблучна та мурашина кислоти. У стеблах виявлено камедь. Плющ звичайний має ранозагоювальні та протизапальні властивості. Він здатний посилювати секрецію бронхів. У невеликих дозах розширює судини. Препарати з плюща звичайного підвищують діурез, надають тонізуючу та загальнозміцнюючу дію. Холодний настій застосовують при захворюваннях печінки, хронічному бронхіті, проблемах у жовчному міхурі, при ревматизмі та подагрі. Його також використовують при рясних менструаціях та білях у жінок. Плющ звичайний полегшує стан хворих після тяжких захворювань чи операцій. У народній медицині застосовують для видалення бородавок, виведення мозолів та поліпів, а також при лікуванні гнійних опіків та ран. Настоєм рослини можна стимулювати ріст волосся, змочуючи шкіру голови та волосся один раз на день.

Оплата та доставка

Варіанти доставки
  • Нова Пошта (у відділення)
  • Нова Пошта (кур'єром)
  • Самовивіз
Варіанти оплати
  • Онлайн оплата Приват банк Камінський І.І 4149 4993 7958 4004 ( В призначенні платежу вказуйте фамілію отримувача товара)
  • Предоплата, повна оплата
  • Накладений платіж, по мінімальній пред оплаті Оплачуєте на пункті Нової Пошти
Рейтинг ⭐⭐⭐⭐⭐(4.8/5)
Під замовлення
Під замовлення
Під замовлення
Під замовлення
Каталог
Контакти
  • САД24
  • Україна Луцьк, Волинська обл. вул.Шопена 22